marți, 4 martie 2014

Volumul 1 dintr-o poveste lunga



I-am zis candva baiatului meu sa-mi faca un tablou care reda exact modelul si pentru care eu nu trebuie sa fac nici un exercitiu de imaginatie pentru a interpreta mesajul artistului, mi-a spus sa fac o fotografie, ca odata cu aparitia aparatelor de fotografiat a disparut farmecul portretelor si al peisajelor, ca el se exprima altfel si imbina mai multe tehnici si ca cel mai important este mesajul, el traieste in prezent si priveste spre viitor.

Ceea ce face el presupune foarte multa munca si daruire, isi mentine verticalitatea si incearca sa proiecteze in fiecare lucrare o particica din identitatea lui:



“Am sapat dupa imagini in subteranele Bucurestilor pentru a imbina un stil nou, unic si spectaculos, am facut arta pe care mi-ar fi placut sa o intalnesc dar nu am avut ocazia- neexistand inca- asa ca m-am inarmat cu pensule, creioane, sprayuri, acuarele, creioane colorate, tempera, culori in ulei, lipici si bineinteles cu multa rabdare.
Am pus pe pereti imagini ce reflecta intamplari reale din viata unde fiecare sa isi regaseasca propriile trairi. Bucuresti Sub readuce la viata imagini de mult uitate ne-avand altfel sansa sa supravietuiasca trecerii timpului in contextul lor inital facandu-le nemuritoare prin compozitia unica iesita din comun. Bucuresti Sub rupe barierele impuse de institutii aducand prospetimea de care este nevoie pentru ca arta romaneasca sa renasca.
Am pus bazele Bucuresti Sub din nevoia de exprimare libera, constrans fiind de tot felul de idei preconcepute despre arta, despre cum ar trebui sa arate, despre ce inseamna arta in zilele noastre- cand creativitatea nu este sustinuta in nici un fel- intr-o lume in care robotizarea e la mare cautare si manipularea e ridicata la rang de arta, unde trebuie sa te compromiti sa reusesti, unde daca refuzi sa te supui risti sa dispari definitiv, unde daca esti bun esti luat de prost, unde daca ai curaj sa iti construiesti un drum se vor gasi mereu rataciti care sa iti presare pietre si bolovani in cale. De acolo vin si rezist, am plecat de la premisa ca diamantele se vor gasi intotdeauna in adancuri, am vazut frumusetea acolo unde nimeni nu ar fi crezut ca poate exista. Am transformat noptile in zile si zilele in nopti, in calatorii infinite in adancurile sufletului. Am simtit mereu ca adevaratele comori se ascund in inima.”

Poate ca a venit timpul unei noi Renasteri:

Lansarea are loc pe 7 martie ora 7 pe pagina de facebook si pe blog
                                                                               

33 de comentarii:

  1. Felicitari pentru tot, mesaj, maiestrie, daruire, pasiune, verticalitate originalitate si nu in ultimul rand MESAJ. Confucius spunea ca fiecare lucru are partea lui frumoasa dar nu oricine o poate vedea. Cred ca baiatul tau a vazut frumusetea pe care unii dintre noi nu o putem vedea, nu pentru ca n-am avea ochi ci pentru ca nu avem suficient suflet. FELICITARI SI MULTE SUCCESE in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! E prima data cand incerc sa-mi aleg cuvintele si vreau sa scriu ceva inteligent pentru ca mare parte din textul postarii nu-mi apartine si n-as vrea sa fiu sub nivelul mesajului. Cand ajung seara acasa si imi arata le ce a mai lucrat trebuie sa recunosc ca de multe ori ratez ideea si ma ghidez mai mult dupa cum percep eu compozitia. Poate ca nu mai avem timp sa vedem, vreau sa cred ca sufletele ne-au ramas!

      Ștergere
    2. Buna dimineata, eu n-am zis ca nu avem suflete. Suflete sunt numai ca le-am umplut cu ura, dusmanie, egoism, lacomie in detrimentul,frumosului, blandetii, iubirii, compasiunii, dragostei.Viata este o alergatura continua pentru agoniseala, uitam sa ne bucuram de o raza de soare, de un curcubeu, un ghiocel, chiar si de faptul ca traim.
      O zi minunata plina de lumina sa ai.

      Ștergere
    3. Poate ca intr-o zi ne vom trezi din cosmar si ne vom intoarce din nou la lucrurile simple, la esenta vietii si a fericirii, vom fi mai atenti la cei din jurul nostru, mai intelegatori, condescendeti. Abia atunci cred ca vom fi functionali si in consens cu scopul si menirea noastra, nu este bucurie mai mare ca aceea pe care o poti oferi. Nu trebuie sa asteptam miracolele din afara, trebuie sa le infaptuim.

      Ștergere
  2. Fiul dumneavoastra face arta INTR-UN MARE FEL.Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc din suflet! Adi

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ai pt ce meriti din plin!Andrei

    RăspundețiȘtergere
  5. Fac ce imi spune inima! :) Adi

    RăspundețiȘtergere
  6. Da stiu si cum am zis si mai sus o faci intr-un mare fel:))Andrei

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot sa te contrazic :)) pot doar sa iti multumesc din toata inima ca ma sustii! :) Adi

    RăspundețiȘtergere
  8. O fac din suflet si tu sti asta....:))din ZIUA 1 si pana azi si pe viitor:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Am rugat cea mai speciala persoana din viata mea sa imi aleaga o data pentru lansare si a ales 7 Martie, tin sa ii multumesc din tot sufletul pentru ca exista si e atat de minunata. Ea imi da forta sa continui oricat mi-ar fi de greu! :) Adi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Da frumos!esti norocos ce sa zic...Ai dreptate IUBIREA UNICA face minuni mereu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma simt cel mai norocos ca Dumnezeu a adus-o in viata mea, o iubesc din tot sufletul din prima clipa in care am vazut-o! Adi

    RăspundețiȘtergere
  12. Te cred si iti doresc noroc si fericire langa ea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Unde va petreceti sarbatorile?

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi-as dori sa imi faca cea mai mare surpriza si sa petrecem Pastele impreuna la tara unde am copilarit! Mi-e foarte dor de ea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mda suna frumos ce iti doresti dar .....na nu stiu ce sa zic!?cred ca si ei ii este dor de tine si unele lucruri l-e rezolva timpul si Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Stiu ca toate se intampla la timpul lor! Dumnezeu are grija sa fie totul bine! Am toata increderea ca ne vom regasi si vom trai fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  17. Paste fericit Andrei! Adi

    RăspundețiȘtergere
  18. Paste fericit Adi! HRISTOS A INVIAT!Andrei

    RăspundețiȘtergere