luni, 1 iulie 2013

Probleme la rosii

Daca pana acum ma agitam ca nu infloresc, bucuria ca au inflorit nu a tinut prea mult. Al doilea sau al treilea etaj arata cam asa:




 au avut o tentativa de a lega dar nu stiu din ce motive au abandonat
 si asta nu se intampla numai in solar ci si afara. Initial am crezut ca temperaturile mari din solar ar fi cauza, dar acestea sunt afara si chiar la umbra:



9 comentarii:

  1. Vaiii ! Si la mine s-a intamplat la fel, doar ca la mine s-au ars si frunzele :((. Toate tomatele sunt afectate si au inceput si fructele sa cada :(. Imi pare rau , ptr ca le-am crescut ca pe copii mei. Poate ca ploaia asta ( ce cade de ieri incontinuu) spala boala si se salveaza macar cateva :((.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau! Frunzele nu sunt afectate iar deasupra lor au un alt rand de flori care arata bine. Le-am stropit cu acid boric, le-am pus la radacina delcamag si sper sa fie bine.

      Ștergere
  2. Am si eu unele rosii care au facut figura asta in intervalul in care am lipsit de acasa. O sa dau si eu cu acid boric. La mine se intampla mereu in perioadele in care termometrul sare de 30 de grade ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate si la mine termometrul sare de 40 de grade in plina zi si scade la 15 grade noaptea. M-am gandit si la faptul ca fructele sunt mari si nu le putea hrani pe toate si atunci le-a abandonat, dar am afara un fir care este pus la umbra si i s-a uscat prima floare. Asa ca nu stiu ce este de fapt. Astept sa vad rezultatele dupa stropirea cu bor.

      Ștergere
  3. Se poate sa fie de la diferentele mari de temperatura sau poate din cauza umiditatii! Ai dat cu acid boric?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt intr-adevar diferente mari de temperatura, unele sunt afectate, altele nu. Mi-a dat Mirela acid boric si am stropit sambata, peste doua saptamani sper sa gasesc fructe la toate florile!

      Ștergere
  4. Buna seara,ma bucur ca am dat de blogul dv. Am si eu aceasta problema la rosi, se usuca floarea la etejul al doilea.Pana anul acesta nu am patit asa ceva si daca cineva le-a stropit cu acid boric si nu sa-u mai uscat va rog mult sa-mi scrieti.va multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mina! La mine s-au uscat la etajul al treilea, dar ce este curios ca nu la toate firele am avut aceasta problema. Desi au avut aceleasi conditii unele nu au nici o problema si au chiar 5-6 etaje neafectate, altele nu au decat doua. Le-am stropit cu acid boric, unele au flori din nou, altele nu. Am avut acesta problema si in solar si afara. Am stropit si vinetele si ardeii si au inceput sa apara fructele.

      Ștergere
  5. Variatiile de temperetura plus excesul de caldura creeaza aceste simptome neplacute. Din fericire exista cateva modalitati de estompare a acestor evenimente nedorite. Aeriseste bine solarul si trateaza rosiile cu o zeama bordeleza compusa din doua linguri de var stins si o lingura de piatra vanata(turda cupral) la 10 l de apa. Amesteca bine compozitia si trateaza fara probleme. Cu siguranta nu vei mai avea niciodata probleme. Apreciez efortul si munca depusa de tine lucru pentru care mi-am permis sa iti ofer cateva sugestii care sper eu sa te ajute sa mergi mai departe cu frumoasele tale culturi legumicole.
    Succes:)

    RăspundețiȘtergere