miercuri, 8 mai 2013

Gradina la inceputul lunii mai III





































8 comentarii:

  1. Foarte frumoasa gradina ta!
    Sa-ti rodeasca toate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Brandusa! Am muncit ceva zilele trecute dar ma supara coropisnitele care nu se mai sature sa reteze la rosii. Acuma sa vedem cate imi lasa si mie!

    RăspundețiȘtergere
  3. da' balarii? deloc, acolo?:) flora spontana, ceva?:) la noi a plouat sambata si duminica, balariile si-au luat un avant catre cer incredibil, ce era la 2-3 cm a crescut brusc de abia se mai vede ceapa. la tine e... de poza, ce mai! aranjate, dragalite, pentru mine-s ca un tablou, nici nu visez sa ajunga si-ale mele asa. (mint, ca visez si chiar imi doresc)
    noi folosim cartitele contra coropisnitelor. si pisicile contra cartitelor. lantul trofic. (asa l-am mostenit, mai putin pisicile). sunt si pierderi, dar minore.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De buruieni se ocupa soacra mea care sta acolo, le smulge cand abia rasar si in felul asta nu au nici o sansa. Si la noi a plouat sambata si ne-am bucurat, apucasem sa plantez tot si le-a facut bine la plante. Mi-a fost frica sa sun pana acum sa vad ce pierderi am, cartite? nu cred ca avem. Mai am o tura de rasaduri la Bucuresti, poate se plictisesc de retezat si umplu golurile!

      Ștergere
  4. Bine ca ai rezerve. La mine e problema cu larvele de carabusi ... am doi vecini cu gazon si trec gardul carabusii si la mine. Daca se iveste vreun poc liber, pune si un busuioc printre rosii, se zice ca la face mai gustoase si il poti folosi si la bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut rezerve si am inlocuit tot ce retezasera iar daca reateaza si rezervele... Am pus cimbru si craite deocamdata, busuiocul abia acum rasare, peste vreo doua saptamani punem si busuioc.

      Ștergere
  5. Foarte frumoasa gradina ta,am incercat si eu la mazare sa fac plasa de sfoara,acum trebuie sa reiau cu sarma pentru ca practic au fost daramate plasele de greutatea mazarei.Incerca sa pui mai multe craite si daca ai si galbenele la ardei si vinete asa ii mai feresti de daunatori.Anul acesta la fiecare tufa de rosii pe langa cimbru mai insamantez si marar cand planta arei trei etaje de flori asa cum am vazut la vecina care nu are aproape deloc probleme in gradina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Cand am pus eu sforile mazarea era destul de micuta dar sunt curioasa acum sa vad cum arata. Nu mai am craite, am semanat doar doua plicuri de proba si le-am mutat pe langa rosii. As vrea sa pun busuioc, am inteles ca le da si un gust mai bun. Mararul deobicei iesea singur dar anul asta nu prea. Pun poze luni.

      Ștergere