luni, 20 mai 2013

Dulceata de trandafiri









12 comentarii:

  1. Pui te rog si reteta ca vreau sa incerc si eu ca tare bine arata:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am avut petale predominant albe dupa cum se poate vedea(la toamna sper sa-mi imbogatesc paleta coloristica, mi-a vandut Mirelun un pont de unde pot achizitiona niste trandafiri rosii de dulceata). Aproximativ 500gr petale(bunica mea punea cat putea sa cuprinda intr-o mana) le-am amestecat cu zeama de la doua lamai si cu putin zahar. In cratita am facut siropul din 500ml apa si un kg de zahar, dupa ce da in clocot poti sa pui petalele si fierbi pana se leaga. Incerci pe o farfurie din cand in cand, ideea este ca trebuie sa aibe un aspect unsuros si petalele sa pluteasca prin sirop, cam atunci se apropie de final. Gusti si daca e cazul mai pui zeama de lamaie sa aibe si putin gust de acrisor.
      Sper ca ti-am fost de folos Brandusa.

      Ștergere
    2. Multumesc Aurelia, in weekend incerc si eu sa vad daca iese!

      Ștergere
  2. nu vazusem pana acum trandafiri albi de ducleata. sunt la fel de parfumati? de unde ii ai? si unde gasim trandafiri rosii de dulceata?
    (eu am un roz mai movuliu, sachsengruss, dar vreau si clasicul rosa damascena roz roz)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://gradina-mirela.blogspot.ro/2013/05/trandafirii-in-luna-mai.html uite aici trandafirii rosii si sunt achizitionati de aici http://ciumbrudplant.ro/. Acum nu au pe stoc, probabil in toamna cand se pot planta. Pe cei albi mi i-a donat cineva care are trandafiri si nu face dulceata, dar anul acesta in primavara am pus si eu unul. Sunt la fel de parfumati, batuti si au petalele o idee mai fine decat cei decorativi.

      Ștergere
    2. Imi place mirosul lor,cum arata,dar este singura dulceata dupa care nu ma dau in vant.
      Am avut de vanzare trandafiri de dulceata Rosa Damascena,mi-am oprit si eu unul cel mai amarat ,nici nu credeam ca iese din iarna intreg,dar a trecut bine si acum este ditamai tufa,a facut o gramada de flori,dar asa cum ti-am zis nu prea ma dau in vant dupa dulcegarii din ei asa ca toate petalele au ajuns pe jos ,putem sa le culeg sa le usuc pentru saculetii cu plante aromate de prin dulapuri,dar nu mi-a dat prin minte atunci si cand mi-a dat deja erau de mult pe jos.
      La toamna daca vrei sper sa mai aduc ,imi spui si te trec pe lista.
      Succes in tot ceea ce faci!

      Ștergere
    3. Sigur ca poti sa ma treci pe lista, mie imi plac florile lor batute si mirosul puternic, dar sunt innebunita dupa dulceata de trandafir. Sa incerci clatite cu dulceata de trandafir!
      Spor in toate Mihaela!

      Ștergere
    4. Buna,dupa 10 oct.2013 incep livrarile la trandafiri.
      Detalii:
      http://gradinahobby.blogspot.ro/2013/01/trandafir-de-dulceata-rosa-damascena.html
      Daca doresti o comanda imi trimiti email cu comanda,numele si adresa.
      Comanda o trimit prin posta,plata ramburs.
      Numai bine!

      Ștergere
  3. Arata foarte bine dulceata si ti-a iesit o cantitate considerabila. Bravo ! Eu n-am inca asa de multe petale, am facut doar suc din ei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt atat de multumita de culoare, daca aveam mai multe petale roz si din cele rosii ar fi aratat mult mai bine. Cantitatea este oarecum considerabila, am avut aproape 2kg de petale, si este foarte parfumata. Suc nu am facut pana acum, poate la anul.

      Ștergere
  4. Of, cat ai postat si n-am stiut.. Nu stiu de ce nu se afiseaza blogul tau la mine cand postezi, o sa verific.
    Super gradina, super dulceata, nici eu n-am stiut ca se face si din trandafiri albi!
    Cum e dupa furtuna asta urata? Sper ca ai pierderi minime...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai bine este sa ai in proportii aproximativ egale albi, roz si rosii si atunci obtii o culoare superba. Trandafirii albi sunt ca si cei roz, ca si cei rosii, foarte parfumati si au aceeasi textura a petalelor.
      Nu stiu cum este dupa furtuna ca mi-a fost groaza sa sun, mai aman cat pot si sper sa nu fi avut pagube mari.

      Ștergere