vineri, 7 martie 2014

Cu ce hranim rasadurile



Cautam modalitati de hranire a rasadurilor, plantelor la adolescenta si de la un blog la altul, din articol in articol am ajuns pe Hobby Gradina si atatea articole am citit ca toate informatiile au inceput sa se amestece. Sa sun la tara sa-i spun soacrei mele sa pastreze cenusa in saci, ferita de umezeala si sa o intreb daca avem in gradina tataneasa?  Las ca o sun maine ca e 8 Martie si ii zic La Multi Ani si asa in treacat intreb daca mai face focul… :) ! Coji de oua am strans si continui pana pe la inceputul lui mai cand sper sa plantez rasadurile, zat de la cafea-notat!, foi de ceapa strang pentru ca acum stropesc rasadurile cu ceai din foi, pliculetele de la ceaiul consumat-notat!, coji de cartofi, morcovi, etc nu ma incumet sa usuc si sa depozitez pentru ca nu am spatiu, urzici am in gradina si cred ca au inceput sa apara si in piata.
Am pus si a doua tura de seminte primite de la Mirela, Vasi si Angelique, problema ar fi ca nu stiu unde vor incapea toate, pana atunci trebuie sa am grija sa creasca frumos si sanatos, nu ma prea ajuta vremea innorata!





La multi ani de 8 Martie si o primavara frumoasa!


8 comentarii:

  1. Buna ziua, frumoase rasadurile, sa-ti traiasca si sa-ti aduca recolte bogate. Vezi cum bagi tataneasa in gradina ca s-ar putea sa nu mai scapi de ea, eu am pus acum vreo 4 ani cateva bucati de radacina luate de la o ruda si intr-un an mi-a umplut un colt de gard( vreo 6m2), sapi dupa ea ca dupa urzica mai ales daca ai un sol mai umed si lutos, dar e foarte buna la hranit plantele la fel ca si coada calului ce contine mult siliciu in compozitie si intareste imunitatea plantelor.La fertilizat cel mai mult am folosit gainatul de pasare pus la macerat in apa 2 saptamani. Daca pui un mulci din compost semimaturat sau mranita nu mai ai nevoie de prea multi fertilizatori poate ceva cu coji de banane pentru potasiu.
    O seara frumoasa, distractie placuta de 8 Martie si liniste si armonie Duminica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu strâng cojile de ouă.
      Iar acum, dacă tot plouă atât, s-o anunţi pe soacra ta să strângă şi apă de ploaie. E cea mai bună pentru macerarea urzicilor şi diluarea ulterioară, pentru stropit.

      Şi pentru că de ziua noastră am primit de la o prietenă două citate simpatice, le dau şi eu mai departe, cu speranţa că într-o aşa zi de sărbătoare, bărbaţii nu se vor supăra pe noi că ne lăudăm. :)

      „Dumnezeu a creat barbatul intai. Intotdeauna exista o schita inaintea operei de arta.” (Anonim)

      „Orice ar face femeile trebuie sa faca de doua ori mai bine ca barbatii pentru a fi considerat un lucru bun. Din fericire, nu este prea greu.” (Charlotte Whitton)

      La mulţi ani!

      Ștergere
    2. @vasile Tataneasa sigur nu am - m-am uitat pe internet si nu identific nimic asemanator in gradina -, nu cred ca ar fi o problema daca invadeaza pentru ca am cateva locuri unde nu pot sa pun nimic altceva. Pasari nu avem asa multe si trebuie sa suplimentez cu urzica si cenusa. Anul trecut am infiintat o cutie pentru compost si sunt curioasa sa vad ce este acolo pentru ca nu am umblat deloc in el.
      O saptamana insorita!

      Ștergere
    3. @carmen Apa de ploaie strange oricum, anul trecut o buna perioada a udat numai cu apa de ploaie, am rugat-o sa-mi stranga si cenusa pentru ca inca face focul. Coji de oua am pus si anul trecut si strang si acum chiar daca este mai neplacut in bucatarie(punga pentru foi de ceapa, cutie pentru coji de oua, paine uscata pentru animale....) .
      Dragute citatele! La Multi Ani si tie Carmen si tuturor doamnelor!

      Ștergere
  2. Multe am invatat si eu citind pe bloguri articole despre metodele bio de imbunatatire a solului si multe mai am de incercat in gradina. Cenusa o pun la compost si o imprastii in gradina inainte de a sapa pamantul in primavara. Cojile de oua sunt pretioase pentru rosii. Cele de banane le rezerv pentru trandafiri. Ceai de coada calului o sa folosesc anul asta prima data si sper sa am destule urzici pentru macerat peste vreo luna, cand o sa am nevoie de asa ceva. Vara nu gasesc urzici defel ... Iar tataneasa inca n-am gasit-o in flora spontana ...
    O saptamana buna si spor la pregatirile de primavara, Aurelia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu erau blogurile nu cred ca imi descopeream acest hobby si nici nu m-as fi incumetat sa fac rasaduri! La mine solul este destul de saracacios si necesita toate aceste imbunatatiri. Urzici sunt si am vazut si mai tarziu in vara, trebuie in schimb sa fac rost de tataneasa. Nici eu n-am folosit pana acum ceai de coada calului dar o sa le alternez cu ceaiurile de foi de ceapa.
      Spor si tie Dani! Gradina ta este foarte avansata, deja mananci salata!

      Ștergere
  3. Ce zumzet la tine aici :)
    Si eu am pus anul trecut in groapa de plantare coji de oua uscate bine si macinate, zat de cafea, peste, un pic de cenusa, un pic de mranita.
    Au avut un start foarte bun.
    Dupa un timp, le-am ajutat cu ceai din gainat de pasare uscat bine si ceai de urzica.
    Sa stii ca s-a vazut diferenta intre cele ajutate si cele lasate la voia intamplarii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau sa le acord mai multa atentie anul asta. Anul trecut le-am cam lasat balta dupa ce le-am pus coji de oua si le-am stropit cu macerat de urzica. Asa ca am inceput sa ma informez si sa ma pregatesc mai temeinic. Sper sa am rezultate mai bune avand in vedere ca vreau sa le plantez afara si nu vor mai fi afectate de temperaturile foarte ridicate care se atingeau in solar in zilele foarte calduroase. In toamna pot sa compar si sa fac diferenta.
      O primavara frumoasa!

      Ștergere