marți, 6 mai 2014

Primele rasaduri in gradina

Anul asta am pus primele seminte la sfarsitul lunii februarie, cu o luna mai tarziu fata de anul trecut. Daca a fost mai bine sau nu? tot la inceputul lunii mai am plantat rasadurile in gradina, in conditiile in care au fost mult mai multe zile innorate in perioada lor de crestere.

Mie imi par viguroase, au crescut la temperatura destul de mica(le-am tinut geamul deschis zi/noapte inca de cand au rasarit), nu am avut suficient timp sa le acomodez afara dar s-au comportat destul de bine dupa plantare.


acompaniate de plante sanitar

pudrate cu cenusa

in solar abia repicate asteapta rasadurile din semintele primite de la Mirela
Galbenelele sunt inca micute iar craitele abia au rasarit, pana atunci am intercalat printre ele condurasi si cateva seminte de bob.
Sa speram ca am pasit cu dreptul.

11 comentarii:

  1. Buna dimineata.
    Frumoase plantute si "garnisite" cu condurasi.Sa ai o recolta bogata si o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! deocamdata le-am "garnisit" numai cu condurasi si cateva seminte de bob, urmeaza galbenelele si craitele. Toti speram si ne dorim plante sanatoase si roditoare. O zi frumoasa si spor in toate!

      Ștergere
  2. :)
    Bună dimineața îți spun și eu, bine te-am găsit Aurelia!
    în poza a 6-a sunt două tomate siamezate?! Așa mi se pare...că au facut calus.
    Mult succes și recolta bogata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit Mirela! Nu sunt tomatele siamezate, nu am umblat inca la ele sa vad daca s-au lipit, stau in solar bandajate pana saptamana viitoare cand sper sa reusesc sa merg sa plantez rosiile din semintele primite de la tine. Bobul, persylul, tarhonul le-am semanat :-*. Recolte sanatoase si bogate! astept postari cu rosiile tale.

      Ștergere
  3. Sa fie un inceput bun, Reli ! Bine ca mi-ai amintit, sa dau si eu cu cenusa, ca de atata ploaie mi-e frica sa nu vad frunze bolnave. Ieri am rupt cateva mai galbenioare ce erau aproape de sol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o problema si la noi cu atata apa intr-un timp asa de scurt si la vara cred ca o sa-i ducem dorul. Soacra mea le-a stropit pe cele din solar cu piatra vanata. Eu le-am stropit din stadiu de rasad cu macerat de urzici, la unele le-am pus si sarma de cupru, continui saptamana viitoare cu speranta ca s-au mai ingrosat tulpinitele. Sa ai plante sanatoase si roditoare Dani!

      Ștergere
  4. Frumoase rasaduri, felicitari! Sa ai recolte bogate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita si pentru aprecieri. M-am straduit mai mult anul acesta si intr-adevar am sperante mai mari.O primavara frumoasa!

      Ștergere
  5. Roade bogate!
    Imi propusesem si eu sa pun fire de cupru dar nu am mai apucat, nu stiu daca acum cand sunt plantate e prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am pus la prea multe, cele care aveau tulpina mai groasa nu erau asa de multe. Eu le pun acum la prima vizita, nu vad ce le-ar dauna, dar ne mai informam la specialisti. Roade bogate si tie!

      Ștergere
  6. Rsaduri foarte frumoase si viguroase! Spor la gradinarit!

    RăspundețiȘtergere