marți, 20 mai 2014

De Mai

Daca anul trecut am incercat siropul de soc, anul acesta mi-am zis sa fac suc de soc. Am cautat pe net reteta ideala dar pana la urma m-am hotarat la cea din cartea de bucate a Silviei Jurcovan(retetele ei nu m-au dezamagit niciodata!).


 asadar reteta este aceasta:


 Un alt preparat care cu siguranta nu rezista in camara mea este dulceata de trandafir:


Acestia sunt trandafirii pe care eu i-am folosit anul acesta, cel roz nu incepuse sa infloreasca cand am fost eu la tara asa ca am exemplificat cu o fotografie de anul trecut.


 Voi ce preparate faceti in luna mai?






10 comentarii:

  1. Si ce bine merge un pahar de suc acrisor dupa o farfurioara cu dulceata :)
    Si eu am facut suc de soc, cam tot ca tine, doar ca amestec si miere la final. Zaharul nu-l fierb il adaug pur si simplu in apa. E destul de cald si in doua zile deja il trag in sticle. Alternativ mai fac si suc de trandafiri, ca de dulceata nu-mi ajung.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sucul a iesit destul de dulce, o sticla pe care nu am pus-o la frigider a fermentat mai mult si era usor intepator si mai acrisor, restul se mentin in frigider la fel cum erau cand le-am pus. Sirop de trandafir nu am incercat inca, anul asta am facut dulceata din trandafirii mei! si nu am avut prea multe petale.

      Ștergere
  2. am facut si eu o tura de socata, dar tot fara sa fierb zaharul. de dulceata de trandafiri n-am avut curajul sa ma apuc, poate in weekend-ul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte simpla dulceata de trandafir, eu nu tai coditele petalelor. Trandafirii mei abia sunt in primul an de productie ca sa spun asa, pana acum primeam petalele dar numai albe si nu-mi iesea o culoare prea placuta dar gustul era acelasi. Sa ai spor in weekend si sa ne prezinti dulceata!

      Ștergere
  3. o bunatate, cred, receee...mmmm...vreau si euuuu!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm, arata teribil de apetisant, mai ales socata! Cu dulceata de trandafiri nu sunt prietena, e prea parfumata pentru mine, imi place doar cum arata si cum miroase asa, de departe...! Socata tine mult daca nu deschizi sticlele si le tii in frigider, mie mi-au tinut si 2-3 luni, a fost perfecta cand au inceput caldurile, din iulie incolo! Sa aveti pofta, zic! ( ma ingrijorezi cat de harnica esti)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost buna socata si parfumata, n-am avut posibilitate sa testez cat rezista in frigider pentru ca s-a terminat, cat despre dulceata de trandafir, nu esti singura careia nu-i place. Prietena mea s-a strambat cand a mirosit-o iar baiatul meu a zis ca nu-i place ca este prea parfumata! Mie imi convine pentru ca eu sunt innebunita dupa dulceata de trandafir!

      Ștergere
  5. La socată se mai pot adăuga și stafide. Se acidulează mai bine și pentru mine acesta-i farmecul.

    Altfel spor la treabă că ai idei bune și mâini harnice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ilinca pentru pontul cu stafidele, am si flori uscate si neaparat trebuie sa incerc si cu stafide. Spor am dar nu prea am timp, acum ma mai asteapta o punga de petale, una de frunze de vita, una de corcoduse verzi...

      Ștergere