Follow by Email

vineri, 20 septembrie 2013

Gem de prune

si nu numai... Am primit prune dintr-o livada de langa Pitesti, si eu am prune la tara, dar astea erau mai mari si mai putin zemoase, lunguiete si brumarii si inca un soi, anaspet, care mi s-a parut ideal pentru galustele cu prune.




si pentru ca aveam si ceva castraveti m-am hotarat sa-i pun in saramura


l-am fiert foarte mult, cam 9 ore, nu direct pe flacara, pana a ramas cam jumatate sau putin mai mult de jumatate
nu cred ca vreau sa mai vad prune pana anul viitor!
si dulceata din tomatillos.

4 comentarii:

  1. iami iam, prune anaspet de la pitesti. :)
    am si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune prune! au iesit galusti superbe cu prunele anaspet.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ai fiert gemul 9 ore ? Asa o fi, cand il prepari in cantitate mare ... Eu am facut doar din vreo doua kilograme si intr-o ora a fost gata :)
    Galusti cu prune n-am mancat de mult. Acasa nu erau favoritele mele si nu m-am dat peste cap sa invat cum sa le prepar ... acum mi-e dor de ele. Ar trebui sa incerc ... dar e o reteta care cere timp si eu sunt mereu pe fuga ...
    Apropo, Aurelia, am incercat sa pun blogul tau in blogroll, dat apare mereu la coada, fara sa imi afiseze posturile la zi, asa ca am last-o balta si te urmaresc prin Google + :)
    O zi frumoasa si cat mai luminoasa ! Cred ca te-ai saturat de nori :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ora 12:15 era pus pe foc, am vazut ca incepe sa fiarba cam pe la 13:00 si la 22:00, spre final sarea foarte urat, mi-a murdarit jumatate din bucatarie si trebuia sa amestec aproape continuu. Eu am facut gem si la tara tot intr-un tuci dar la pirostrii, acolo putea sa sara....
      Galusti cu prune am mancat prima data de la o vecina cam pe la 20 de ani, nu faceam decat de doua ori intr-un an, in cel mai fericit an! De anul trecut cred ca fac cel putin odata pe luna pentru prietena mea Silvia care este innebunita de galustile cu prune. Culmea! au inceput sa ne placa si noua foarte mult si baietii ma intreaba aproape in fiecare weekend daca fac galusti cu prune.
      Nu stiu ce sa-ti spun de blog, nu sunt o cunoscatoare si poate trebuia sa setez eu ceva .... cateva zile n-am putut sa intru nici pe pagina de administrare...ha ha
      Nu este foarte luminos dar nici nu mai ploua, la tine cred ca este cald inca. Numai bine Dani!

      Ștergere