miercuri, 3 aprilie 2013

VINETE REPICATE

Intr-un final mi-am luat ininma in dinti si am repicat vinetele. Fata de rosii, rasadurile de vinete mi s-au parut foarte delicate, si se pare ca am avut dreptate. Imediat ce am incheiat operatiunea, un sfert din ele erau cazute pe marginea paharelor si se ofilisera instantaneu. M-am speriat ingrozitor si chiar aveam mustrari de constiinta ca le-am omorat. Le-am tot supravegheat pana seara, toata noaptea m-am fatait si ma tot gandeam ca era mai bine daca nu umblam la ele. Primul drum dimineata a fost pe balcon sa vad in ce stare mai sunt si am fost foarte fericita ca si-au revenit.




Aceeasi operatiune trebuie sa o fac cu rasadul de gogosar care mi se pare destul de viguros si sper sa nu-mi dea aceleasi emotii ca vinetele, dar din pacate nu prea am avut timp. Daca vremea este la fel de capricioasa la sfarsit de saptamana si nu pot pleca la tara o sa rezolv si gogosarul si ardeiul kapia.

Rosiile repicate evolueaza destul de bine si sunt numai bune de plantat in gradina:



Si floarea pe care am primit-o duminica:
Numai bine va doresc!

2 comentarii:

  1. Da, ai dreptate, vinetele-s mai sensibile. Eu am facut experienta asta acum doi ani si de-atunci m-am lecuit, iau rasad de gata . Dar eu pun putine, cel mult zece fire :) Spor la ardei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au avut o perioada de stagnare, li s-au uscat primele frunzulite, dar si-au revenit. Drept urmare m-am hotarat sa le mut si sa le mai ingrop un cm pentru ca nu prea aveau stabilitate. Mai am semanate alte doua soiuri care abia au rasarit. Eu sper sa fie ok.

      Ștergere