vineri, 13 iunie 2014

In criza de timp



Trebuie sa recunosc ca n-am mai citit de ceva vreme(nu se pune la socoteala o carte politista a Rodicai Ojog Brasoveanu) si scuza mea pentru asta ar fi lipsa timpului. Si nu este o scuza de dragul scuzelor, chiar nu am timp, nici la televizor nu ma prea uit cu exceptia stirilor de dimineata cand imi beau cafeau si incerc sa ma pun pe picioare, accidental in serile cand n-am putere sa rezolv din treburile casnice si in weekendurile cand simt nevoia sa stau in pat. Atunci as putea sa citesc, dar daca incep o carte si ma prinde, greu as putea sa o abandonez in favoarea altor indeletniciri casnice, asa ca prefer putina lancezeala la televizor in timp ce ma motivez: inca zece minute si ma apuc sa gatesc/fac curatenie, pe urma mai fac niste normari aproximative si prioritizari a ceea ce este absolut urgent si-mi mai acord, si in functie de dispozitie, alte cateva reprize de zece-cincisprezece minute. Si uite asa imi trec weekendurile si raman cu senzatia ca n-am avut timp pentru mine(desi uneori pierd destul timp fara sa ma bucur), ca mi-am reportat ingrozitor de multe sarcini pentru saptamana care urmeaza si inevitabil se adanceste criza si indatoririle se ordoneaza ca dosarele pe un birou care ajung sa se prabuseasca peste mine.
Nu stiu cum stati voi cu timpul liber dar al meu este undeva pe minus si nu da deloc semne ca se apropie de 0, se tot mareste minusul, si in timp ce fac ceva, concentrarea mea se spulbera cu gandul la multitudinea celorlalte ceva-uri care sunt in asteptare, randamentul scade si am intrat intr-un cerc vicios din care nu reusesc sa ies. Nici zilele de concediu sacrificate pentru urgente nu-mi mai par salvatoare!
Aseara am inceput “La rascruce de vanturi”, multumesc Carmen!
 
 Weekend placut!

12 comentarii:

  1. Of, aşa e, toată ziulica alergăm nebuneşte cu treburi. Acasă, iar treburi... şi tot aşa...
    Nici nu ştii când trec zilele, lunile, anii.
    Oricum, mă bucur mult că am găsit amândouă răgaz să schimbăm o vorbă. Sau mai multe. :) Nici nu ştiu când au trecut cele două ore de taifas, eşti un om tonic, o companie foarte, foarte plăcută.
    Şi Master Chef (cum îţi mai spuneam) la capitolul dulceaţă de trandafiri! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur si sper sa ne mai intalnim! ma flatezi, in general sunt pozitiva dar vorbesc cam mult :)) Eu iti multumesc pentru carti si asa cum ziceam am inceput sa recitesc "La rascruce de vanturi".
      Spor la treburi daca mergi la gradina si astept poze!

      Ștergere
  2. La rascuce de vanturi o citesc cel putin odata pe an!!!!!!!
    Sporr la citit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe aripile vantului este carte pe care o recitesc, nu chiar in fiecare an, atunci cand sunt cu moralul la pamant! Am citit si La rascruce de vanturi dar nu-mi aduc aminte mai nimic :))

      Ștergere
  3. O lectura extrem de placuta :) Imi plac surorile Brontë, pacat ca Emily a scris doar un roman ...
    Timpul se concentreaza si se dilata in functie de trairile noastre, Reli. Treburile nu se vor termina niciodata, asa ca, fa-ti un bine si nu te agita pentru tot ce ramane nefacut. Zile frumoase, draga mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa reusesc sa o termin in weekendul acesta pentru am mult de mers cu trenul, ma duc la tara! Cateodata reusesc sa ma temperez dar acum simt sa nu am cum sa cuprind tot ce ar trebui sa fac, parca se inmultesc toate de la o saptamana la alta :))

      Ștergere
  4. Eu am inceput sa citesc o carte, acum cateva luni, intr-o zi cand am fost ciobanita. Este o carte pe care i-am daruit-o lui Gioni cu ocazia a multor ani de casnicie. Am citit vreo 200 de pagini si asa a ramas, probabil ca in viitoarea zi in care voi mai fi iar ciobanita vor urma si ultimele pagini. Acum stii cum se zice, nici timpul nu mai este ce a fost odata, dar trebuie sa il adaptam in asa fel incat sa ne oprim si pentru noi cateva clipe. Nu mai citim carti, dar citim bloguri, cuvinte frumoase scrise pe calculator, nu pe foi de hartie, dar pana la urma este acelasi lucru.Noi sa fim sanatoase :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Credeam ca o termin in tren dar n-am reusit, poate data viitoare! Am avut o perioada cam agitata si nici pe bloguri n-am mai avut timp sa citesc, oricum as incerca sa-mi organizez timpul nu prea reusesc sa cuprind cam tot ce ar trebui sau as vrea.
      Sper sa reusim sa ne bucuram de cat mai mult timp alaturi de persoanele importante din viata noastra :)

      Ștergere
  5. Sper ca esti bine, Reli! Stiu cum e cu timpul, dar Dani are dreptate, cand lucrurile o iau razna nu-i musai sa o luam si noi, pamantul va continua sa existe fix la fel si daca noi ne oprim nitel sa ne tragem sufletul...Cu cititul stau prost si eu, dar voluntar, de la o vreme prefer sa-mi petrec altfel timpul liber si daca asa prefer, asa fac, ultima descoperire fiind ca pot face si ce prefer!! Te pup si sa-ti fie bine, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumesc pentru vizitarea blogului.Interesant articol. Da, La răscruce de vanturi, o carte frumoasă,Citită si răscitită, de asemenea şi filmul cu L.Olivier şi Merle Oberon, cu 7 nominalizări Oscar. Spor la treabă

    RăspundețiȘtergere
  7. Reli, ce mai faci ? N-am mai avut demult vesti de la tine si-am zis sa las un semn aici ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarbatori fericite. Noul An sa va aduca in dar multa sanatate, vise implinite, bucurii nenumarate, liniste si armonie in suflet si nu in ultimul rand, frumusete si belsug in gradina. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere