Capsunile ca si trandafirii de dulceata au un parfum in fata
caruia nu pot rezista sa nu ma gandesc la dulceata, anii in care nu am facut dulceata de capsuni ii pot numara pe degetele
de la o mana. M-a ispitit o prietena care era in piata si m-a sunat sa-mi spuna
ca a scazut pretul capsunilor si au aparut cele din soiul pe care noi il stiam
ca romanesc-micute si parfumate.
am separat si sirop pentru ca era din belsug
ohoo, dar stiu ca ai fost harnica, nu gluma!
RăspundețiȘtergereimi pare rau ca postarile mele cu limacsii te-au facut sa ai cosmaruri!
Chiar asa Cristina, am vazut cele doua postari ale tale si am visat ca-mi invadasera gradina si-mi mancau rosiile =)). N-am fost chiar atat de harnica, n-am reusit inca sa ma ocup de frunzele de vita si de corcoduse!
ȘtergereArata delicios...Siropul ma atrage recunosc...cu apa rece..o nebunie...Imi imaginez cum miroase in bucatarie...
RăspundețiȘtergereEste o dulceata foarte parfumata, la fel si siropul dar cel mai mult imi place dulceata si siropul de visine. Abia astept sa vina vremea visinelor!
ȘtergereDulceaţa de trandafiri e sinonimă cu copilăria, la mine. Pe-atunci, era banală şi mă plictisea. Acum, îi duc dorul.
RăspundețiȘtergereDin firele de trandafiri luate aproximativ recent, sper ca la anul să resuscitez şi eu parfumul dulceţei de trandafiri.
Bravo pentru dulceaţa de căpşuni, arată foarte bine, are o culoare tare îmbietoare.
Si la mine, aveam in curte trandafiri de dulceata albi, rosii si roz, asa ii stiam de la bunica, nu dupa denumiri. Cand mama a hotarat sa vanda casa nu m-am gandit sa iau si eu radacini din ei sa mut la soacra mea, nici nu eram prea preocupata de gradina la vremea aia! Acum am un trandafir alb primit anul trecut si am descoperit ca si la tara exista unul roz. Vreau sa prind soiurile de dulceata(mme isaac pereire, sachsengruss) dar cel achizitionat toamna trecuta nu s-a prins, mai incerc.
ȘtergereParfumata si buna dulceata de capsuni!
Mi-ai facut pofta asa de dimineata!
RăspundețiȘtergereNe intalnim si se rezolva, iti aduc dulceata :)
ȘtergereChiar ca arata de-ti vine s-o mananci! Ai incercat si cu banane? Am facut anul trecut o portie (2 kg e portia la mine) in care am pus si banane (vanilie si lamaie pun oricum) si a fost interesanta...Anul asta tot astept si eu capsune romanesti dar degeaba, e plina piata cu soiuri mari,apoase si prea putin parfumate - ei bine, din astea n-am de gand sa fac...
RăspundețiȘtergerePofta buna la dulceata!
N-am incercat cu banane, ma batea gandul sa incerc cu rabarbar, nu pun vanilie, numai zeama de lamaie, sunt foarte parfumate oricum. Am mai fost duminica in piata la Moghioros dar nu mi-au placut si le ridicasera pretul, cred ca sunt pe terminate, in schimb am luat nuci verzi :)) Daca vezi ce am pe maini!
ȘtergereCat mai multa dulceata la pofta pe care o au, niciodata nu este destul... :))