joi, 5 iunie 2014

Dulceturi de iunie



Capsunile ca si trandafirii de dulceata au un parfum in fata caruia nu pot rezista sa nu ma gandesc la dulceata, anii in care nu am facut  dulceata de capsuni ii pot numara pe degetele de la o mana. M-a ispitit o prietena care era in piata si m-a sunat sa-mi spuna ca a scazut pretul capsunilor si au aparut cele din soiul pe care noi il stiam ca romanesc-micute si parfumate.

 am separat si sirop pentru ca era din belsug



10 comentarii:

  1. ohoo, dar stiu ca ai fost harnica, nu gluma!
    imi pare rau ca postarile mele cu limacsii te-au facut sa ai cosmaruri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar asa Cristina, am vazut cele doua postari ale tale si am visat ca-mi invadasera gradina si-mi mancau rosiile =)). N-am fost chiar atat de harnica, n-am reusit inca sa ma ocup de frunzele de vita si de corcoduse!

      Ștergere
  2. Arata delicios...Siropul ma atrage recunosc...cu apa rece..o nebunie...Imi imaginez cum miroase in bucatarie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o dulceata foarte parfumata, la fel si siropul dar cel mai mult imi place dulceata si siropul de visine. Abia astept sa vina vremea visinelor!

      Ștergere
  3. Dulceaţa de trandafiri e sinonimă cu copilăria, la mine. Pe-atunci, era banală şi mă plictisea. Acum, îi duc dorul.
    Din firele de trandafiri luate aproximativ recent, sper ca la anul să resuscitez şi eu parfumul dulceţei de trandafiri.

    Bravo pentru dulceaţa de căpşuni, arată foarte bine, are o culoare tare îmbietoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine, aveam in curte trandafiri de dulceata albi, rosii si roz, asa ii stiam de la bunica, nu dupa denumiri. Cand mama a hotarat sa vanda casa nu m-am gandit sa iau si eu radacini din ei sa mut la soacra mea, nici nu eram prea preocupata de gradina la vremea aia! Acum am un trandafir alb primit anul trecut si am descoperit ca si la tara exista unul roz. Vreau sa prind soiurile de dulceata(mme isaac pereire, sachsengruss) dar cel achizitionat toamna trecuta nu s-a prins, mai incerc.
      Parfumata si buna dulceata de capsuni!

      Ștergere
  4. Mi-ai facut pofta asa de dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar ca arata de-ti vine s-o mananci! Ai incercat si cu banane? Am facut anul trecut o portie (2 kg e portia la mine) in care am pus si banane (vanilie si lamaie pun oricum) si a fost interesanta...Anul asta tot astept si eu capsune romanesti dar degeaba, e plina piata cu soiuri mari,apoase si prea putin parfumate - ei bine, din astea n-am de gand sa fac...
    Pofta buna la dulceata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am incercat cu banane, ma batea gandul sa incerc cu rabarbar, nu pun vanilie, numai zeama de lamaie, sunt foarte parfumate oricum. Am mai fost duminica in piata la Moghioros dar nu mi-au placut si le ridicasera pretul, cred ca sunt pe terminate, in schimb am luat nuci verzi :)) Daca vezi ce am pe maini!
      Cat mai multa dulceata la pofta pe care o au, niciodata nu este destul... :))

      Ștergere