miercuri, 11 iunie 2014

Dulceturi de iunie II


Dulceata de nuci verzi
nu-mi aduc aminte unde am vazut-o prima data dar mi-a placut, arata bine si gustul este deosebit. Duminica in piata m-a convins o doamna care s-a tinut de mine si mi-a scazut de la 10 la 5lei kg de nuci, si cu toata groaza pentru patarea mainilor, voila:


reteta cred ca este cunoscuta de toata lumea
 rezultatul multumitor

13 comentarii:

  1. Bine ca va intalniti voi vineri, cu atatea dulceturi! Deci Reli, felicitarile mele, asta e o delicatesa, nu mai e asa, o dulceata oarecare! Asta e o nebunie, n-am facut niciodata fiindca n-am gasit niciodata nuci verzi, dar am mancat si - oau, deci oau, lux fratica! Nu conteaza deloc ce ai pe maini, crede-ma, merita pe deplin sacrificiul, te invidiez de-a dreptul pentru dulceata asta! Sa le mancati sanatosi si sa le savurati in tihna si impreuna, ca asa se cade onorata dulceata asta, regina dulceturilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poate Brandusa sa ne intalnim vineri, daca tu poti ma intalnesc cu tine vineri si-ti aduc. Acum doi ani am avut o sacosa de nuci verzi(sotul meu lucra undeva in afara Bucurestiului si erau acolo o gramada de nuci!), am dat la toata lumea pentru ca ai mei nu sunt innebuniti dupa aceasta dulceata, mie imi place trebuie sa recunosc dar eu nu mananc atat de multe dulciuri, la mine conteaza mai mult sa stiu ca am, sau ca am facut. Daca vrei totusi sa incerci, in piata la Moghioros si cred ca in majoritatea pietelor sunt niste doamne mai colorate care vand nuci verzi, e mult pana le pui o intrebare sau te uiti mai insistent ca nu mai scapi pana nu cumperi =)) In concluzie, ne intalnim vineri si-ti aduc dulceata :) sa stii ca nu glumesc!

      Ștergere
    2. Reli, multumesc tare mult, din pacate intram cu tata in operatie (pt cataracta) si cred ca n-o sa mai am chiar deloc timp...Si eu sunt fix la fel, trebuie sa am, sa fiu linistita ca e acolo pentru toti! Dar dulceata de nuci verzi chiar e deosebita! N-o sa te refuz insa, un borcanel chiar ca as vrea, sa trecem cu bine si peste hopul asta si ne vedem - si multumesc tare mult iar!

      Ștergere
    3. Iti tin pumnii Maria, sa treceti cu bine peste operatie! Iti pastrez si astept un semn de la tine. Numai bine!

      Ștergere
  2. mai, ai toata admiratia mea pentru ca ai facut aceasta dulceata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina multumesc, sunt coplesita! nu stiam ca atata lume apreciaza dulceata de nuci verzi. Mai am un borcan disponibil daca vrei :)

      Ștergere
    2. sincer, nu te-as refuza :)

      Ștergere
  3. O delicateta, intr-adevar ! Nici eu n-am facut vreodata, Reli, dar imi da curaj ce vad aici la tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e deloc complicat, singurul impediment ar fi ca-ti patezi mainile, cu toate ca am folosit doua perechi de manusi! Eu nu merg niciodata pe ideea ca s-ar putea sa nu-mi reuseasca, intotdeauna incerc, cateodata chiar de mai multe ori, renunt daca se impune =))

      Ștergere
  4. e grozava! jumatate din ea s-a dus deja :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. e cea mai buna dulceata pe care am mancat-o vreodata
    : http://www.poli-tan.ro/preturi-fose-septice.html

    RăspundețiȘtergere