luni, 13 ianuarie 2014

Motive suficiente pentru emigrare



Ma tot uit pe bloguri si peste tot vad mancare(anul asta mi-am propus sa revin la greutatea mea ideala), nerabdare pe cele de gradinarit(eu mi-am neglijat si florile din apartament), bilant de sfarsit de an si planuri pentru cel ce a venit(am avut un an dificil, realizarile au fost mai mult de natura spirituala, eforturi mari sa ma mentin pe linia de plutire…ce-mi doresc? asta e, nici macar freamatul ala de sperante si planuri nu-l am).
Caut un imbold, orice/oricum numai sa fac ceva, macar inventarierea semintelor…
Nu reusesc sa-mi fac planuri de nici un fel, nu ca pana acum as fi urmarit sa ma tin de ele pas cu pas, dar aveam un obiectiv pe care il schimbam din mers ce-i drept, exista! Am foarte multe restante si neputand sa le organizez, faptul ca nu sunt undeva acolo pe o lista imaginara, par sa nici nu existe. Din cand in cand realizez ca am de facut diverse dar nefiind organizate si nici prioritizate nu ma mobilizez sa fac ceva, drept urmare casc gura la televizor si butonez telecomanda. Vreau sa spun ca sunt interzisa, de cateva zile subiect de interes national este Bianca Dragusanu! Eu daca nu prea sunt acasa intre orele 17-19, sau daca sunt am treaba si nu am timp sa ma uit la televizor nu mi-am dat seama ce emisiuni idioate sunt in intervalul asta orar pe PRO TV si ANTENA 1.
Se uita cineva la astia? Dar nu inteleg cum putem fi jigniti in asemenea hal, cine sunt cei care promoveaza prostia, incultura, curvele? Cine sunt handicapatii, imbecilii care promoveaza asa ceva, nu exista C.N.A.? nu ar trebui sa se sesizeze?
Media incearca sa ne indobitoceasca si sa ne aduca la nivelul lor cu emisiuni de rahat, pentru retardati! Nu stiu cum de mai suportam atata degradare si umilinta si pana cand?
Uite ca am realizat de ce sunt deprimata! Cred ca pana la urma solutia ar fi sa emigrez in Anglia!
O saptamana buna!

20 de comentarii:

  1. Incet, incetisor o sa te readuci pe linia de plutire, nu te descuraja, ca toti trecem prin asta. N-ai vrea sa ma vezi cum sunt in clipele de furie ... si parca an de an e mai rau, am pretentii tot mai mari de la toti si de la toate.
    Semintele mai pot astepta, plantele de apartament o sa-si revina, tu sa fii sanatoasa, Aurelia :)

    Gandeste-te la ce reusestii sa faci zilnic. Poate ca nu-s puncte dintr-o lista, dar sunt treburi de care casa si familia nu se pot lipsi. Si lasa TV-ul pe alte posturi, muzica sau documentare, acolo macar n-o sa auzi cronica de scandal.
    Te imbratisez, Aurelia ! Curaj !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de incurajari Dani! stiam ca pot conta oricand pe tine, n-ai vrea sa stii ce eforturi fac de o luna incoace si nu reusesc sa ma motivez nicicum. Ma infurii pe moment dar revin rapid la neputinta, deznadejdie si parca am mintea goala si nu ma mai intereseaza nimic.
      Stiu sau vreau sa cred ca este ceva trecator si de la fiecare maine astept o motivatie, o bucurie marunta dar care intarzie deocamdata. Rezolv in virtutea inertiei treburile de la servici, de acasa dar as vrea sa fac si lucruri numai pentru bucuria mea. Asa ca poate incep sa citesc o carte, poate merg la film si usor usor imi revine starea de bine.
      Numai bine Dani!

      Ștergere
  2. Buna seara, nu stiu daca e momentul, dar va pot spune ca am trecut si eu prin clipe asemanatoare nu mai departe de acum 3 luni cand, am avut probleme mari cu mama si am plecat sa o ingrijesc pentru ca a ramas paralizata. Am fost daramat total si mi-am pierdut toata energia si vioiciunea dar, incet , incet am pornit sa-mi traiesc propria viata cautand sa-mi organizez prezentul imediat, azi. Eliberati-va mintea de maine sau de ieri si incercati sa traiti numai in azi facand ce va place si dand atentie stricutului necesar. Nu stiu daca o sa ajute asta dar sper sa functioneze. Pentru dobitocii care incet, incet aduc natiunea la nivelul de circopitec eu zic sa folositi telecomanda si sa-i suprimati. O seara frumoasa, plina de liniste si armonie sufleteasca va doresc si de ce nu lectura placuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi dau seama ca este ceva in neregula si vreau sa ma mobilizez dar nu reusesc. Sunt fara energie, fara asteptari, fara planuri si parca privesc din afara, pierd timpul aiurea, butonez televizorul si ma enervez cand vad ce vremuri am ajuns sa traim, ce personaje sunt in functii de raspundere si atunci chiar ca imi dispare orice speranta. Am fost foarte entuziasmata anul trecut cand m-am hotarat sa gradinaresc si abia asteptam sa pot semana, cautam bloguri de gradinarit, informatii.... Acum ma gandesc ca ar trebui sa inventariez semintele, sa completez lista cu seminte, dar tot aman. Astept sa regasesc entuziasmul si pana atunci sper sa ma motivez sa fac mai multe, nu din obligatie!
      Multumesc pentru incurajari!

      Ștergere
  3. Aurelia, draga mea, da-l naibii de televizor, nu te mai uita la porcariile alea. Te inteleg perfect si stiu prin ce treci, de aceea iti spun ca nu o sa vina nimic, tu trebuie sa faci ceva si in felul asta, in timp, or sa apara si bucurii si motivatii.
    Apuca-te si fa un lucru mic, citeste o carte, ai sa te simti mult mai bine dupa, iti garantez. Apoi incepe si ingrijeste o floare, apoi a doua si apoi toate. Ele depind numai si numai de tine.
    Incepe si fa ceva, orice, un lucru mic de facut zilnic.
    Incearca sa nu te mai gandi la ieri sau maine, rezolva treburile de azi.
    Daca ai nevoie de ceva, stii unde ma gasesti :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca bine zici, oricum nu prea am timp de televizor dar daca tot trag mata de coada si n-am nici un imbold spre ceva, ma indobitocesc in fata televizorului. Citind pe blogul Iuliei ca se bucura de primavara bonus mi-a venit ideea ca sufar de "astenie de primavara"! M-au impresionat randurile scrise de tine si vreau sa-ti multumesc ca te-ai gandit la mine! Promit sa o iau usor, cu pasi mici si sa-mi bag mintile in cap! Oricum ma simt ceva mai bine.
      In alta ordine de idei baiatul cel mare a fost cucerit de gemul tau de mere, zice el ca este o placinta rapida si usor de consumat, ca de produs numai tu poti sa te pronunti.
      Numai bine Iuliana!

      Ștergere
  4. tot ce nu tine de supravietuire (apa, hrana, caldura, somn + igiena bonus de la mine) devine activitate facultativa. asa ca: fa o baie cu saruri/spume aromate fix cum ai tu chef (sau fara arome); cremuieste-te din cap pana-n talpi cu un lapte care sa-ti placa; imbraca-te in ce parfum iti place. pune-ti muzica - ceva care sa-ti aminteasca de momente happy. canta cat te tin plamanii. danseaza fie si cu matura cu coada. bea ceva care sa te bucure (de la lapte cu vanilie la lichior de oua, trecand prin ceai de roinita si limonada). mananca un strop de ciocolata neagra. fa o schimbare minora in casa, dar care sa fie vizibila pentru tine (alta perdea, alta asezare a cartilor in biblioteca, rocada de mobila daca ai cum). fa o aroganta (mergi la striptis masculin, exagerez, stiu, dar ai prins ideea). fa exercitii de dictie care sa te amuze cand gresesti. spune-le tuturor cat ii iubesti - de la floarea din glastra si catelul comunitar din zona la oamenii care conteaza pentru tine. si nu uita: esti frumoasa, desteapta si modesta. daca mai e si-un strop de sanatate, esti de-a dreptul perfecta. de ce-ai fi trista in conditiile astea?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona! Si eu care tot cautam pe net tot felul de chestii pentru motivare, in afara ce cele testate deja de mine dar fara prea mare succes(parfumarea si ciocolata), trebuia numai sa-ti scriu si jumatate din problema era ca si rezolvata. Astazi cu siguranta am o zi excelenta pentru ca am inceput-o citind comentariul tau. Ai observat cat de putine lucruri ne trebuie sa fim fericiti? Nu cred ca ne multumim cu putin dar de cele mai multe ori bunavointa si gandurile bune ale celor din jurul nostru stau la baza fericirii noastre.


      Ștergere
  5. si, cand esti trista, mira-te. mirarea destinde fruntea si pana la zambet e doar un pas. apoi bagi melodia zilei:
    http://www.youtube.com/watch?v=U5TqIdff_DQ
    dansata din cap, din plete, cu rotiri ale capului stil stevie wonder, dirijata amplu cu ambele brate. (am facut io asaaaa, niste vraaaaji, si ti-am trimis niste optimism. trebuie prins, sa stii, cum prind copiii pupicul trimis de la distanta).
    zambeste, om bun! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai mult chiar, iti dai seama ce-ar zice colegii mei daca m-ar vedea dirijand amplu? Deja ma abtin sa nu rad singura, am prins din zbor si-ti multumesc Simona!
      Te pup!

      Ștergere
  6. Semințe-ai spus?

    Anul trecut cam pe vremea asta, cam în aceeași stare fiind m-am apucat pur și simplu de semănat. Dar simțeam că odată răsărite micuțele plăntuțe îmi vor aduce zâmbetul pe buze.

    Prea devreme după uzanțe. Și totuși o parte din răsadurile de roșii semănate atunci mi-au dat bucurii nemăsurate puse într-un solar improvizat. Au rodit ca-n revistă.

    Deci... seamănă măcar ceva. Acum.

    Nu putem trăi doar în nădejdea sau deznăjdea pe care ne-o produc unii sau alții, mai mici sau mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot sa seman acum, este mult prea devreme(din vasta mea experienta de anul trecut :) cand am semanat in februarie si evolutia primelor rasaduri nu a fost multumitoare, tot asa mohorat era timpul si nu au avut lumina suficienta). Vreau in schimb sa mut niste violete care sunt prea dese si nu infloresc, imi plac violetele, chiar daca nu le acord prea multa atentie cateodata ele tot infloresc.
    Dat fiind ca nu am avut rezultate spectaculoase cu solarul anul trecut(erau zile cand temperatura urca si la cincizeci de grade in solar) vreau sa cultiv numai afara si eventual sa pun niste plasa de umbrire. Vezi ca deja m-am insufletit? si asta pentru ca atatea persoane minunate s-au gandit la mine! Multumesc Ilinca!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu esti singura in aste stari, Aurelia :)
    Nici eu nu mi-am facut promisiuni, liste cu lucruri de facut in anul asta etc etc
    "Stiri" de ultima ora, breaking news-uri stupide...eu am zis ca-mi trebuie un program de filtrare pentru stirile citite pe net.
    Marele meu "avantaj" este kinderul. La televizor nu am acces, din cauza lui, iar pe net dau repede click pe x.
    In era informatiei, am ajuns sa-mi doresc din ce in ce mai putina informatie.
    Eu te incurajez sa gasesti pe youtube o muzica buna-buna si sa dansezi pe ea. Chiar daca prima data ti se va parea ciudat, o sa vezi ca functioneaza :)
    Hai, capul sus! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos de incurajari! Nu prea am avut stari d'astea pana acum! De obicei iau totul asa cum vine si incerc sa rezolv tot ce se poate rezolva, reprogramez restul si tot asa. Informatiile care ne asalteaza pe posturile romanesti lasa mult de dorit si te fac sa-ti doresti sa schimbi postul. Bine ca nu am timp prea mult pentru televizor, in ceea ce priveste calculatorul, nici atat. Nu sunt o buna dansatoare dar o plimbare prin parc mi-a facut bine. Numai bine si spor in anul ce-a venit Simona!

      Ștergere
  9. Capul sus! Muzica buna si fara televizor, fara stiri! O sa treaca si perioada asta si o sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca o ninsoare m-ar binedispune desi eu sunt friguroasa, m-am saturat de timpul asta cetos, macar sa iasa soarele! Tot ce-ti doresti in noul an Brandusa!

      Ștergere
  10. Io sper ca deja ti-e mai bine, Aurelia draga. N-am stiut ca treci - sau ai trecut - si tu prin asemenea stari. Ce mult semanam noi, oamenii, in fond!
    Oricum o sa-ti spun ceva. Tot ce-au spus fetele e valabil, aplic si eu de cate ori ma tranteste la pamant asa ceva, dar la mine n-a functionat mereu. In schimb a functionat altceva - o sa par cam morbida, dar cu orice risc, poate iti va folosi.... Deci, pur si simplu n-am mai facut nimic, somn, in pat, eventual cu un radio, niciun efort sa ies din stare, as zice dimpotriva, m-am adancit in ea sa vedem pana unde merge asa... nu bai cu spume, nu parfumuri, culcat cu miros de ceapa in par, mers zile la rand in aceleasi haine... Nu se rezista mult asa. Poate e un fel de "cui pe cui se scoate", dar iti spun ca-n maxim 3 zile am sarit in picioare dornica sa traiesc! Pur si simplu vine la suprafata instinctul nostru de conservare sau nu stiu, cert e ca la mine a functionat. Ti se face foame, pofta, devii darnica sa te ingrijesti, ii vezi altfel pe ceilalti, ce mai, "inviezi".
    La tv nu ma uit decat la cateun film, destul de rar, si unele reportaje. In niciun caz la d-alde Bianca, asa ceva e in stare sa darame si cel mai beton moral!
    Ar mai fi ceva, dar din nou, depinde de persoana. Pe mine ma ajuta cand ajut. Ajut pe cine vad ca are nevoie si nu stiu sa zic cum, dar asta are un efect miraculos. Parca regasesc sens in toate.
    Scumpa mea, ma repet, sper ca esti bine acum, iti doresc multa sanatate si sa te simti bine, bine in pielea ta, bine in sufletelul tau! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce mi-a fost mai rau, acum mi-e ceva mai bine. Asa este cand esti distras de stari sufletesti contradictorii, nu ai garda sus si te invadeaza dusmanii(microbii). Am fost racita si mi-am mai revenit putin, cel putin am revenit cu picioarele pe pamant, au ajuns la scadenta multele insarcinari de servici si n-am avut incotro, m-am mobilizat si sunt pe picioare.
      La mine cred ca functioneaza ambele variante, cea mai placuta este desigur cea in care devin o persoana importanta pentru mine(ceea ce nu fac prea des) si acord mai multa atentie nevoilor mele. Este tare aia cu miros de ceapa in par...:), dar mi se pare prea mult! si sa mai porti si aceleasi haine..., cred ca nu as rezista prea mult.
      Astept acum momentul plantarii semintelor, nu cu atata efervescenta ca anul trecut, mai am inca de facut ceva pregatiri, de finalizat diverse restante de la servici...
      In concluzie sunt bine, ma simt bine in pielea mea(de cele mai multe ori)! Iti multumesc pentru grija Maria si iti doresc numai bine!

      Ștergere
  11. Doamna Aurelia incep prin a va felicita pentru blog,se vede ca este coltul unde va descarcati si va incarcati cu forte proaspete.Gasiti-va o zi doar pentru dumneavoastra si relaxativa mergeti la coafor,manichiura,la spa,la un film.Faceti ceva care sa va faca fericita macar pt o zi,ca sa puteti restul saptamanii sa o luati de la capat pana ce va veti reveni din starea asta greoaie si neplacuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita si pentru aprecieri, spatiul asta virtual mi-a confirmat ca inca exista suflete mari. Asa ar fi ideal, si Dumnezeu a facut pauza in a saptea zi, sa avem cel putin o zi pe saptamana pentru odihna si recreere. Numai ca nu intotdeauna socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ si de cele mai multe ori alergam bezmetici intre servici, piata, casa...Am si zile in care lenevesc dar nu ma prea pot bucura de ele, constiinta ma tot impunge ca trebuia sa fac aia si aia...
      Numai bine!

      Ștergere