luni, 3 iunie 2013

Gradina de legume la inceputul lunii iunie

Drumul spre tara, nori prevestitori de furtuna si ploi, ma gandeam ca nu o sa reusesc sa termin de plantat ce mai aveam.


In lipsa mea sotul le-a facut o baie rosiilor din solar cu piatra vanata si foarte mult var. Nu stiu daca este ok dar faptul era deja consumat si nu am facut decat sa constat cat de varuite erau.
Le-am fotografiat pe cele cateva care au rod, problema ar fi insa lipsa florilor si implicit cea a legaturilor. Am rosii care ajung si la 50cm fara a avea flori. Nu stiu daca raman in faza de plante ornamentale sau se vor hotara in final sa infloreasca si sa ne bucure cu rosioare. Daca stie cineva sa ma lamureasca cu ce am gresit, sau ce trebuie sa fac? Specialisti, astept sfaturile voastre.





Castravetii nu mai sunt nici ei la fel de roditori ca cei de anul trecut dar inca nu mi-am pierdut sperantele in privinta lor, avand in vedere ca sunt singura din familie care prefer castravetii rosiilor, cred totusi ca vor face suficienti castraveti astfel incat sa nu fiu nevoita sa cumpar.
Ardeii s-au hotarat sa infloreasca dar am observat ca frunzele de la varf incep sa se zbarceasca, de la mana mi-a explicat un specialist, si duminica inainte de plecare i-am stropit si pe ei cu piatra vanata si ceva mai putin var.
Vinete imi par foarte frumoase chiar daca nu au inceput sa infloreasca, le-am aplicat acelasi tratament ca si ardeilor pentru ca si ele aveau pete mici pe frunze.
Un singur dovlecel si foarte multe flori
Dovleac de placinta
Mazarea a dat peste cap reteaua de sfori
Fasolea a inceput sa infloreasca
Alte rosii puse mai tarziu afara si busuiocul.
O saptamana buna!

4 comentarii:

  1. Ce frumoase si avansate sunt toate! Sa le mearga bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi par frumoase, dar acum sunt stresata de lipsa florilor. Nu am decat sa astept si sa vad ce se mai intampla.

      Ștergere
  2. Uneori rosiile nu fac flori in detrimentul frunzelor, daca au prea mult ingrasamant si apa. Ca sa infloreasca, trebuie sa se streseze putin, nu le uda prea des. Am avut si eu trei fire aduse anul trecut din Croatia. Le-am cumparat din piata de la tarani, erau soiuri locale, am zis sa vad ce rosii fac. Au crescut doi metri si de la trei plante am avut doua rosii :) Erau intr-un loc mai umbros si aveau multa umiditate. O fi fost soiul, or fi fost conditiile ... inca ma intreb si eu de ce nu le-a mers bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi se par foarte incarcate de frunze, dar o sa incerc sa le stresez putin. O defoliere mai serioasa o sa fac peste doua saptamani cand ajung la tara si n-am decat sa astept sa vad ce se mai intampla.

      Ștergere