luni, 8 aprilie 2013

Primele rasaduri in solar

Toata saptamana am urmarit prognoza meteo sa vad daca prind putin soare sa dau o fuga la tara. Nu de alta dar primele rasaduri de rosii erau gata de mutat in solar si vroiam sa duc si rasadurile de kapia si gogosar, altfel nu voi mai avea loc pentru cele semanate mai tarziu. Pe cele de vinete nu m-am indurat sa te transport si am hotarat sa le pastrez pana la mutarea in gradina.



Pana la plantare am urmarit blogurile gradinarilor priceputi si am tinut cont de cateva aspecte care mi s-au parut interesante. Unul dintre ele: am plantat rosia culcata si intentionez sa-i las primii copili si sa-i ingrop langa radacina mama. Am inteles ca asa voi avea trei plante, din aceeasi familie care vor fi foarte productive, sper!

Si uite asa am plantat primele rasaduri facute de mine!
Tot sambata am facut o scurta vizita in gradina prietenei mele Brandusa, unde asta-toamna am pus usturoi si ceapa.

Sa aveti o saptamana buna!

4 comentarii:

  1. Super fain arata rosiile in solar ! Vor fi mai rezistente la seceta, fiindca vor face mai multe radacini pe tulpina ingropata. Bravo ! Si ardeii sunt frumusei, dar ei mai pot astepta putin :) Tot in solar o sa-i plantezi ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Dani! Ardeii trebuie sa mai astepte pana la inceputul lunii mai cand merg iar la tara. Intre timp se acomodeaza cu aerul de acolo si stau si la lumina in solar. Ei vor sta direct in gradina.In solar punem numai rosii si castraveti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine plantate in solar. O sa mananci rosii devreme, pentru ele mi-as contrui si eu un mic solar. Spor la treaba in continuare, ca vad ca ai programul deja facut pentru fiecare weekend. Si vreme frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu aparea solarul si nu descopeream blogurile voastre, nici nu ma gandeam ca as putea deveni "gradinareasa", chiar asa incepatoare!
    Multumesc Andreea, si spor si tie!

    RăspundețiȘtergere