miercuri, 17 aprilie 2013

Speranta

As vrea sa scriu ceva despre prietenie si mai ales despre cei care aleg sa-ti fie prieteni si sa le multumesc.
Am realizat ca un gest neinsemnat de bunavointa, un gand si o vorba buna,  se amplifica si se rasfrange, transmite mai departe o stare de bine, astfel cum daruind simti o bucurie copilareasca, greu de exprimat in cuvinte.Am primit si am daruit , am avut sarbatori frumoase, asa cum mi le aminteam pe cele din copilarie, chiar pot spune ca acum in prag de Paste simt spiritul, nu goana nebuna dupa cumparaturi. Ma simt eliberata de stres, cel putin astazi, si plina de speranta pentru viitor.
Intr-o polemica cu baiatul meu cel mare fata de problemele existentiale pe care anumite categorii de oameni si le pun sau nu, in functie de nivelul de cultura, mi-a spus ca in momentul in care vom descoperi sensul vietii trecem la alt nivel cum imi place mie sa spun, sau dincolo cum zice el. Nu stiu daca vom ajunge vreodata atat de profunzi, dar cred ca trebuie sa fim fericiti in fiecare zi, chiar daca uneori ne simtim coplesiti.
Si pentru ca m-am trezit nerabdatoare sa vad ce mai fac rasadurile mele, vi le arat si voua:


























9 comentarii:

  1. Ce frumoase sunt si ce multe! Bravo tie, sa te bucuri de roade bogate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca sunt cam multe intr-adevar pentru suprafata pe care o am eu la dispozitie, macar rosiile sa le pun ca am soiuri diferite primite de la persoane speciale. Din cele de ardei si vinete mai pot imparti si la prieteni.

      Ștergere
  2. Bine zici in inceputul articolului tau despre gestul de a darui, a primi si a te bucura de lucrurile marunte care ne alcatuiesc viata. Inteleg sa esti catolica, eu sunt ortodoxa, dar de curand am vizitat Hong-Kong si am interferat un pic cu religia budista. Iata cele 5 subiecte de meditatie ale acestei religii - mi se par general valabile, indiferent de religie, si ma gandesc ca daca am reusi sa le intelegem si sa ne impacam cu ele, viata ar putea fi mai frumoasa.

    1. Sunt prin natura menit sa imbatranesc. Nu exista nici o cale de a evita batranetea.
    2. Sunt prin natura menit sa ma imbolnavesc. Nu exista nici o cale de a evita boala.
    3. Sunt prin natura menit sa mor. Nu exista nici o cale de a evita moartea.
    4. Tot ceea ce imi este drag si toti cei pe care ii iubesc sunt prin natura schimbatori. Nu exista nici o cale de a evita despartirea de acestia.
    5. Actiunile mele imi apartin in exclusivitate. Nu pot evita consecintele actiunilor mele. Actiunile mele reprezinta solul pe care se sprijina fiinta mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze, am presupus ca esti catolica, dar acum mi-am dat seama ca pastele catolic a fost mai demult. Oricum, ceea ce am scris este valabil indiferent de acest aspect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-o perioada destul de grea pentru mine si familia mea, am regasit bucuria si spiritul sarbatorilor datorita unei prietene care mi-a reamintit ce inseamna sa primesti si sa daruiesti. Pana la urma cred ca cel mai important este sa te bucuri cu orice ocazie, sa celebrezi in fiecare zi viata si ceea ce iti ofera. O saptamana frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  4. Draga Aurelia, sunt minunate rasadurile tale. Rosiile sunt si la mine maricele, dar ardeii sunt mici de tot, iar vinete m-am hotarat sa nu mai pun din cauza lipsei spatiului. Imi place si solarul vostru. E asa de ordonat totul! M-ati impresionat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de vizita Iulia! asta este a doua tura de rasaduri si am avut mai mult noroc cu ele, au fost afara pe pervaz si au germinat in minisere asa cum am vazut la Vasi pe blog. Daca la mine e ordonat, la tine e farmacie. O sa ma inspir si eu de la tine ca nu am foarte mult spatiu la dispozitie si am vazut niste chestii foarte ingenioase. Sa ai spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumoase rasadurile! Sa rodeasca cat de mult!
      Noi intotdeauna am mers pe un pricipiu foarte simplu "Daruind vei dobandi":)

      Ștergere
    2. Multumesc Brandusa! Deja i-am promis unei prietene a carei gradina este imensa fata de a mea. Si la tine in gradina toate arata minunat. O primavara frumoasa!

      Ștergere