joi, 28 februarie 2013

PARTEA A DOUA LA RASADURI

Si cum tot patitu-i priceput, de data asta am semanat gogosar si cateva seminte de ardei rosu gras la o densitate destul de mare, intr-un ghiveci. Au inceput sa rasara si sunt foarte frumusele fata de primele puse individual in cutiute.



Am invatat din experienta trecuta si de cum au inceput primele seminte sa germineze, le-am descoperit. Teoretic ar trebui sa rasara mai multe si sa-si tina companie.
Cele in cutiute erau cam stinghere



Si o rosie cu primele frunzulite:

Si ardei iute semanat de sotul meu intr-un ghiveci care nu a stat acoperit, cred ca au inceput sa apara dupa 30 de zile de la semanare, noroc ca le-am mai udat din cand in cand. Nu stiam ca este ceva in acel ghiveci si nu i-am pus apa de fiecare data cand udam florile.


Cred ca astazi imi iau avant si plantez tura a doua la rosii, noroc ca mai am cateva seminte.
Rasaduri frumoase si sanatoase va doresc!

2 comentarii:

  1. Cojile de ou pisate sa le pastrezi pentru pus in gropita de plantare la rosii, cam 2-3 ghioace de rosie. Acolo isi vor face efectul cel mai bine.
    Si eu am seminte de ardei care nu au iesit de multa vreme, dar daca zici ca si la tine a durat mult, mai am o speranta pentru ca nu s-a facut o luna de zile :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca fara efectul acela de sera care le forteaza sa germineze mai rapid, ies mai viguroase. Cel putin asta am observat la ardeiul care nu a fost acoperit si nici nu a stat la o temperatura prea ridicata.
    Sper sa rasara si ardeii tai!

    RăspundețiȘtergere