Saptamana trecuta am cumparat o punga de croissante dintr-un magazin si am fost foarte dezamagita. Erau cleioase, nicicum fragede, nici vorba sa fi trecut untul pe langa ele. Si atunci mi-am propus sa gasesc o alternativa ca in weekend sa mancam croissante fragede si proaspete si am gasit-o in cartea de bucate a Silviei Jurcovan:
Drept urmare am trecut la fapte.
Am framantat un aluat din smantana, ou, lapte, drojdie, zahar, coaja si zeama de lamaie, faina:
Am incorporat faina in margarina:
Aici este aluatul dupa ce s-a dospit:
L-am impaturit:
Am umplut cornurile cu dulceata de gutui:
si cu branza:
Aici este rezultatul final, am apucat sa fotografiez numai prima farfurie, restul au inceput sa dispara:
Au fost foarte bune, sigur repetam!
Cred ca se topeau in gura :)
RăspundețiȘtergereSingurul regret...au fost prea putine!
ȘtergereAcum tot caut pe net si am vazut niste retete grozave, incercam sa perfectionam =))
Mmm
RăspundețiȘtergerePana aici a venit mirosul :))
Ma tenteaza rau
Asa este! mirosul era demential. Cand s-au trezit baietii au venit teleghidati in bucatarie.
ȘtergereBina ca ai fost pe faza cu aparatul, ca puteai sa ratezi momentul si nu ne-ai fi aratat si rezultatul. Arata foarte bine, cred si eu ca s-au terminat repede. Asa trezire, in miros de cocaturi la cuptor as vrea si eu. Rasfatatii mamei...
RăspundețiȘtergereAm avut noroc ca s-au trezit abia la a doua tava =))
Ștergere